• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Cibulová marmeláda

Zavařování

Cibulová marmeláda

 Na 3 sklenice o objemu 500 ml / Příprava 30 minut / Vaření 55–65 minut

2 kg červené cibule
4 stroužky česneku
140 g másla
4 lžíce olivového oleje
140 g hnědého cukru
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
sůl a čerstvě namletý pepř
750 ml červeného vína
350 ml červeného vinného octa
200 ml portského vína

 1. Cibule oloupu, přepůlím a nasekám. Stroužky česneku nakrájím na tenké plátky. V hrnci se silným dnem, nejlépe litinovém, rozehřeju na silném ohni máslo a olej. Vsypu cibuli a česnek a dobře promíchám. Přidám cukr, tymiánové lístky, sůl
a pepř. Znovu důkladně promíchám a stáhnu plamen. Za občasného míchání vařím 35–40 minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina.

2. Do hrnce přiliju víno, vinný ocet a portské a na velkém ohni za občasného míchání vařím 20–25 minut, až má cibule mahagonovou barvu a tekutina se odpaří na ⅔ původního objemu. Hotovou marmeládu nechám chvíli chladnout a pak ji naplním do vyvařených sklenic, uzavřu je víčkem a obrátím dnem vzhůru, aby se víčka přichytila. V lednici marmeláda vydrží 3 měsíce.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa