• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Čokoládový dort

Dorty Sladkosti

Čokoládový dort

 Pro 8–10 osob / Příprava 30 minut / Pečení 40–45 minut

125 g másla, nakrájeného na kostky + na vymazání forem
35 g kakaa, prosetého
300 g hladké mouky, proseté
1 lžička jedlé sody
400 g krupicového cukru
2 vejce
125 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
Čokoládový krém
600 ml smetany ke šlehání
550 g hořké čokolády

 1. Předehřeju troubu na 160 °C. Do kastrolu naliju vodu, přidám máslo a kakao a za stálého míchání zahřívám na mírném ohni, až se máslo rozpustí. Do velké mísy nasypu mouku, jedlou sodu a cukr, přiliju rozehřátou kakaovou směs a elektrickým šlehačem vše důkladně promíchám. Nakonec přidám vejce, podmáslí a vanilkový extrakt a znovu vše promíchám.

2. Těsto rovnoměrně rozdělím do dvou kulatých dortových forem o průměru 18 cm, lehce vymazaných máslem a vyložených pečicím papírem. Peču 40–45 minut, nebo až špejle zapíchnutá do středu dortu zůstane po vytažení čistá. Upečené korpusy nechám ve formě 10 minut chladnout, pak je opatrně vyndám a nechám je vychladnout úplně.
3. Mezitím si připravím čokoládový krém. V kastrolu na středním ohni přivedu k varu smetanu. Sundám kastrol z plotny a nalámu do něj čokoládu. Počkám asi 5 minut, až se čokoláda rozpustí a metlou směs promíchám dohladka. Přendám krém
do čisté misky a nechám ho vychladnout. Občas ho promíchám gumovou stěrkou.
4. Pilkovým nožem nebo nití stejně jako knedlíky rozříznu oba korpusy vodorovně na poloviny. Jeden plát položím na servírovací talíř a potřu ho čtvrtinou krému, přiklopím ho druhým plátem, lehce ho přitisknu a také ho potřu čtvrtinou krému. Stejně pokračuju se třetím i čtvrtým plátem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa