• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Dýňový cheesecake

Jídla pro duši

Dýňový cheesecake

 Na 8–12 porcí / Příprava 20 minut / Pečení 1 hodina / Chlazení: přes noc

Na korpus
55 g pekanových ořechů
115 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
190 g zázvorových sušenek, nadrcených
Na náplň
340 g smetanového krémového sýra, pokojové teploty
150 g krupicového cukru
150 g tmavého cukru
5 velkých vajec, pokojové teploty
360 g dýňového pyré (viz Tip)
180 ml smetany ke šlehání
1½ lžičky skořice
Na ozdobu
150 g bílého jogurtu s obsahem tuku min. 10 %
70 ml smetany ke šlehání
½ lžičky moučkového cukru

 1. Nejprve opražím pekanové ořechy. Troubu rozehřeju na 180 °C. Pekanové ořechy rovnoměrně rozprostřu na plech a dám je na 15 minut do trouby, aby se lehce opražily a rozvoněly.
2. Teplotu v troubě snížím na 160 °C a připravím si korpus. V misce smíchám máslo s nadrcenými sušenkami a nasekanými pekanovými ořechy. Kulatou dortovou formu o průměru 25 cm vymažu máslem a na dno prsty natlačím sušenkový základ. Peču 10 minut, pak vyndám z trouby a nechám vychladnout.
3. Na náplň pomalu promíchám v robotu krémový sýr, až je úplně hladký. Postupně přidávám oba druhy cukru a stále míchám. Pak po jednom přidávám vejce a stále míchám. Vmíchám dýňové pyré. Aby byla náplň opravdu hladká, zastavím občas robot a stěrkou setřu krém z okrajů a ze dna a promíchám. Nakonec vmíchám smetanu a skořici.
4. Náplň vliju do připravené formy a peču asi hodinu, až jsou okraje dortu pevné a uprostřed se ještě lehce chvěje. Na konci pečení troubu vypnu, otevřu dvířka, s pomocí vařečky nechám dvířka mírně otevřená a dort nechám ještě asi hodinu v troubě. Pak ho přesunu do lednice, kde ho nechám přes noc vychladit.
5. Připravím si krém na ozdobu. Jogurt promíchám se smetanou, cedník vyložím plátýnkem, položím ho na mísu, do cedníku dám směs jogurtu a smetany a nechám v lednici přes noc vykapat. Ráno vzniklou směs promíchám s cukrem, potřu jí rovnoměrně povrch dortu a dám ještě na chvíli chladit do lednice.
Dort vyndám 15 minut před podáváním. 

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa