Pro 4 osoby / Příprava 25 minut / Odležení 30 minut / Smažení 15 minut
Hranolky 1 kg moučnatých brambor, oloupaných 4 lžíce olivového oleje sůl Smažená ryba 125 g hladké mouky 1 lžička soli čerstvě namletý pepř 250 ml piva 2 bílky 4 filety z tresky (po 250 g), nejlépe čerstvé kukuřičný škrob na obalení filetů Domácí tatarská omáčka 200 ml majonézy 1 lžíce nasekaných kyselých okurek 1 lžíce nasekaných kaparů 1 lžíce citronové šťávy 2 lžíce nasekané pažitky sůl a čerstvě namletý pepř |
1. Nejprve si připravím tatarskou omáčku: majonézu smíchám s ostatními surovinami v míse (musí být nasekané hodně najemno, aby se jejich chutě dobře prolnuly), zakryju ji fólií a nechám půl hodiny odpočinout v ledničce. |