• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Fish & Chips a domácí tatarka

Hlavní jídlo Ryby a mořské plody

Fish & Chips a domácí tatarka

 Pro 4 osoby / Příprava 25 minut / Odležení 30 minut / Smažení 15 minut

Hranolky
1 kg moučnatých brambor, oloupaných
4 lžíce olivového oleje
sůl
Smažená ryba
125 g hladké mouky
1 lžička soli
čerstvě namletý pepř
250 ml piva
2 bílky
4 filety z tresky (po 250 g), nejlépe čerstvé
kukuřičný škrob na obalení filetů
Domácí tatarská omáčka
200 ml majonézy
1 lžíce nasekaných kyselých okurek
1 lžíce nasekaných kaparů
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané pažitky
sůl a čerstvě namletý pepř

 1. Nejprve si připravím tatarskou omáčku: majonézu smíchám s ostatními surovinami v míse (musí být nasekané hodně najemno, aby se jejich chutě dobře prolnuly), zakryju ji fólií a nechám půl hodiny odpočinout v ledničce.
2. Pak si připravím pomfrity. Brambory nakrájím na centimetr silné hranolky, propláchnu je studenou vodou a ponořím do mísy se studenou vodou. Pokud mám čas, nechám je tam několik hodin nebo i přes noc. Pak hranolky osuším utěrkou. Troubu předehřeju na 250 °C. Hranolky rozložím na pečící plech, zakapu je olivovým olejem a dám je péct na 15–25 minut. V půlce pečení je prohodím, aby byly krásně propečené a křupavé ze všech stran. Nakonec je osolím.
3. Zatímco se hranolky pečou, připravím si těstíčko na obalení ryby. Smíchám mouku se solí a pepřem, pivem a opatrně přimíchám bílky – ty jsem ale předtím ušlehala do polotuhého sněhu. Znovu rozpálím olej. Rybí filety obalím v kukuřičném škrobu, vykoupu v těstíčku, vložím do pánve a smažím dozlatova.
Nakonec nechám rybu odmastit na papírových utěrkách.

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa