4 porce / Příprava 20 minut / Vaření 5 minut
1 lžíce másla 2 šalotky, nakrájené najemno 370 ml drůbežího vývaru sůl a čerstvě mletý pepř 300 g mraženého nebo čerstvého hrášku – asi 1 kg lusků 120 g crème fraîche 1 lžíce citronové kůry, nastrouhané čerstvá bazalka a hrachové výhonky k podávání olivový olej na ozdobu bageta nebo rohlík na minitoustíky |
1. V kastrolu rozpustím máslo a opeču na něm šalotky dosklovita. Pak přiliju horký vývar, osolím, opepřím a nechám na mírném plameni vařit 2 minuty. Sundám z plotny a nechám trochu vychladnout. 2. V dalším kastrolu přivedu vodu k varu, přidám hrášek a vařím 2–3 minuty. Hned sliju, propláchnu pod studenou vodou a přendám do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek zůstal krásně hráškově zelený. |