• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Hrášková polévka

Bez masa Do 30 minut Polévky Velikonoce Zdravé Zeleninové

Hrášková polévka

 4 porce / Příprava 20 minut / Vaření 5 minut

1 lžíce másla
2 šalotky, nakrájené najemno
370 ml drůbežího vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g mraženého nebo čerstvého hrášku – asi 1 kg lusků
120 g crème fraîche
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané
čerstvá bazalka a hrachové výhonky k podávání
olivový olej na ozdobu
bageta nebo rohlík na minitoustíky

 1. V kastrolu rozpustím máslo a opeču na něm šalotky dosklovita. Pak přiliju horký vývar, osolím, opepřím a nechám na mírném plameni vařit 2 minuty. Sundám z plotny a nechám trochu vychladnout.

2. V dalším kastrolu přivedu vodu k varu, přidám hrášek a vařím 2–3 minuty. Hned sliju, propláchnu pod studenou vodou a přendám do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek zůstal krásně hráškově zelený.
3. Polovinu vývaru a hrášek dám do mixéru a mixuju dohladka. Pomalu přilévám i zbývající vývar a mixuju, až dosáhnu konzistence, která se mi líbí.
4. Ohřeju, osolím, opepřím, ozdobím crème fraîche promíchaným s citronovou kůrou, bazalkou a hrachovými výhonky, pokapu olivovým olejem a podávám s minitoustíky.

 
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa