• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Jahodový dort

Dorty Sladkosti

Jahodový dort

 Pro 8–10 osob /Příprava 45 minut / Pečení 25 minut

1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
175 g másla, změklého
175 g krupicového cukru
3 vejce
800 ml smetany ke šlehání
4 lžíce jahodového džemu
800 g jahod, omytých, zbavených zelených stopek a překrojených napůl (pár si jich nechám celých na ozdobu)

 1. Dvě kulaté formy o průměru 18 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Předehřeju troubu na 180 °C. Do velké mísy proseju mouku s práškem do pečiva, přidám máslo, cukr a vejce a elektrickým šlehačem všechno důkladně smíchám. Vzniklé těsto rozdělím rovnoměrně do dortových forem a rozetřu ho. Peču 25 minut, nebo tak dlouho, aby špejle zapíchnutá do středu dortu zůstane po vytažení čistá.

2. Upečené korpusy nechám ve formě trochu vychladnout, pak je opatrně vyndám a počkám, až vychladnou úplně. Pilkovým nožem nebo nití stejně jako knedlíky rozříznu oba korpusy vodorovně na poloviny. V míse ušlehám smetanu dotuha.
3. Jeden plát dortu položím na servírovací talíř a potřu ho lžící džemu, částí šlehačky a ozdobím částí jahod. Přiklopím ho dalším plátem, jemně ho přitisknu
a zdobím stejným způsobem jako plát první. Stejně to udělám i se třetím plátem. Poslední plát potřu zbývajícím džemem, šlehačkou a ozdobím zbylými půlkami jahod a několika celými jahodami.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa