Příprava 20 minut / Pečení 20-25 minut
200 g krupicového cukru 100 ml rostlinného oleje 250 g hladké mouky 1 sáček kypřicího prášku do pečiva máslo na vymazání Na pudink 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku 1 l mléka 4 lžíce krupicového cukru Na potření 3 kelímky zakysané smetany 2 lžíce moučkového cukru skořice na posypání |
1. Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse nebo v robotu utřu žloutky s cukrem do hladké nadýchané světle žluté pěny, přimíchám olej, 100 ml vlažné vody a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehám pevný sníh a opatrně ho po částech vmíchám do těsta. Těsto vliju do pekáčku o rozměrech 28 × 38 cm, vymazaného máslem a vyloženého pečicím papírem, a rovnoměrně ho rozetřu. |