• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Koprovka s bramborama

Bez masa Brambory Hlavní jídlo Omáčky

Koprovka s bramborama

 Pro 4 osoby / Příprava 15 minut / Vaření 10 minut / Pečení 30–35 minut

Na brambory na bouchačku
2 lžíce olivového oleje
1 kg nových brambor, omytých
sůl
Na koprovou omáčku
5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
hovězí vývar
2 hrsti nasekaného kopru
ocet, sůl, pepř, cukr podle chuti
200 ml smetany na šlehání
Na zastřená vejce
3 vejce
1 lžíce octa
špetka soli

 1. Nejdřív si olejem vymažu zapékací mísu. Nasypu do ní nové brambory, osolím je a dám péct. Peču je 30–35 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. Když jsou upečené, vyndám je na prkénko a pěstí je rozbouchám.
2. V hrnci rozpustím máslo, přidám tří lžíce mouky a udělám světlou jíšku. Postupně přilévám hovězí vývar a pečlivě ho promíchávám metlou, až vznikne hladký bešamel, který bude tak hustotu jako omáčka. Přidám nasekaný kopr a ochutím octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec přileju smetanu, nechám ještě chvíli povařit a koprovka je hotová.
3. V kastrolu přivedu k varu vodu s octem a solí. Rychlím mícháním vody vařečkou ve stejném směru, vytvořím vír. Pak vařečku rychle vytáhnu a vyklepnu vejce přímo do víru. Stáhnu oheň a vařím tři minuty. Až se bílek zatáhne a zpevní okolo tekutého žloutku, opatrně vejce vyndám děrovanou naběračkou.
4. Koprovou omáčku podávám se zastřeným vejcem a brambory na bouchačku.

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa