Pro 4 osoby / Příprava 15 minut / Pečení 25 minut
3 hrnky jahod 3 hrnky lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny) 4 lžíce krupicového cukru zmrzlina nebo šlehačka k podávání Drobenka: 100 g másla 120 g ovesných vloček 100 g hladké mouky 130 g hnědého cukru 1 lžička skořice |
1. Předehřeju troubu na 180 °C. Nejdřív si udělám drobenku: máslo rozkrájím na kousky a nechám chvíli měknout. V misce smíchám vločky, mouku, hnědý cukr a skořici, přidám nakrájené máslo a všechno prsty promačkám, až se vytvoří drobenka. 2. Jahody i lesní ovoce umyju, jahody přepůlím, a dám do mísy a prosypu cukrem. Ovoce po 5 minutách rovnoměrně rozdělím do 4 zapékacích misek nebo upravím do jedné velké, posypu drobenkou a dám na 25 minut zapéct. Drobenka by měla zezlátnout a ovoce pod ní jemně probublávat. Vyndám z trouby, nechám chvíli chladnout, nakonec ozdobím zmrzlinou nebo šlehačkou. |