• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Krambl

Sladké Snídaně

Krambl

Pro 4 osoby / Příprava 15 minut / Pečení 25 minut

3 hrnky jahod
3 hrnky lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny)
4 lžíce krupicového cukru
zmrzlina nebo šlehačka k podávání
Drobenka:
100 g másla
120 g ovesných vloček
100 g hladké mouky
130 g hnědého cukru
1 lžička skořice

1. Předehřeju troubu na 180 °C. Nejdřív si udělám drobenku: máslo rozkrájím na kousky a nechám chvíli měknout. V misce smíchám vločky, mouku, hnědý cukr a skořici, přidám nakrájené máslo a všechno prsty promačkám, až se vytvoří drobenka.

2. Jahody i lesní ovoce umyju, jahody přepůlím, a dám do mísy a prosypu cukrem. Ovoce po 5 minutách rovnoměrně rozdělím do 4 zapékacích misek nebo upravím do jedné velké, posypu drobenkou a dám na 25 minut zapéct. Drobenka by měla zezlátnout a ovoce pod ní jemně probublávat. Vyndám z trouby, nechám chvíli chladnout, nakonec ozdobím zmrzlinou nebo šlehačkou.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa