Na 6 porcí / Příprava 40 minut / Vaření 30 minut / Grilování 10 minut
1 menší cibule, nasekaná najemno 1 stroužek česneku, nasekaný najemno 50 ml chilli omáčky 125 ml piva 85 g medu 2 lžíce worcesterské omáčky 1 lžíce dijonské hořčice sůl a čerstvě mletý pepř Jablečný kečup 350 g zelených jablek (Granny Smith), oloupaných, zbavených jádřinců, nakrájených na tenké plátky 150 g krupicového cukru 150 ml jablečného octa ½ vanilkového lusku 10 ml citronové šťávy |
1. Začnu kečupem. Do hlubší pánve dám jablka, cukr, ocet, vanilkový lusk a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a za občasného míchání vařím asi 10 minut, až jablka změknou. Přecedím přes sítko, vanilkový lusk vyndám. Čistou tekutinu uschovám, jablka rozmixuju na husté pyré. K pyré přiliju citronovou šťávu a tolik uschované tekutiny, aby získalo konzistenci kečupu. Propasíruju přes sítko a dám zatím do lednice. |
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.