• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Krkovičky na medu

Hlavní jídlo Vepřové

Krkovičky na medu

 Na 6 porcí / Příprava 40 minut / Vaření 30 minut / Grilování 10 minut

1 menší cibule, nasekaná najemno
1 stroužek česneku, nasekaný najemno
50 ml chilli omáčky
125 ml piva
85 g medu
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
Jablečný kečup
350 g zelených jablek (Granny Smith), oloupaných, zbavených jádřinců, nakrájených na tenké plátky
150 g krupicového cukru
150 ml jablečného octa
½ vanilkového lusku
10 ml citronové šťávy

 1. Začnu kečupem. Do hlubší pánve dám jablka, cukr, ocet, vanilkový lusk a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a za občasného míchání vařím asi 10 minut, až  jablka změknou. Přecedím přes sítko, vanilkový lusk vyndám. Čistou tekutinu uschovám, jablka rozmixuju na husté pyré. K pyré přiliju citronovou šťávu a tolik uschované tekutiny, aby získalo konzistenci kečupu. Propasíruju přes sítko a dám zatím do lednice.
2. Krkovičky omyju, osuším a připravím si omáčku na potírání. Ve středním kastrolu rozehřeju olej a opeču v něm cibuli a česnek doměkka. Přimíchám chilli omáčku, pivo, med, worcesterskou omáčku, hořčici, osolím a opepřím. Na mírném plameni přivedu k varu a nechám za občasného míchání lehounce probublávat asi 20 minut, až vznikne hustší omáčka.
3. Rozpálím gril. Krkovičky ponořím na pár minut do omáčky, pak je vyndám, rozložím je na gril a griluju je asi 5 minut z každé strany. Během grilování je stále potírám BBQ omáčkou. Podávám je s jablečným kečupem.





Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa