Pro 6–8 osob / Příprava 30 minut / Pečení 45 minut
100 g studeného másla, nakrájeného na kousky 1 žloutek špetka soli 4 lžíce studené vody Náplň 200 g slaniny v celku, nakrájené na kostičky 50 g gruyèru 100 g zeleného chřestu 200 ml crème fraîche 200 ml smetany ke šlehání 3 vejce, prošlehaná sůl a čerstvě namletý pepř špetka nastrouhaného muškátového oříšku |
1. Těsto na quiche nejradši připravuju v robotu. Dám do něj mouku, máslo, žloutek, sůl, 4 lžíce studené vody a krátce promixuju dlouhými ostrými noži. Směs pak připomíná drobenku. Nasypu ji na lehce pomoučněný vál a ručně spojím do těsta. Pracuju rychle a příliš těsto nehnětu, protože by pak bylo moc tuhé. |