• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Nakládaný hermelín

Bez masa Svačiny

Nakládaný hermelín

 Na 6 hermelínů / Příprava 30 minut / Odležení 3 dny

6 hermelínů, nejlépe sedlčanských
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
6 feferonek, zbavených semínek, nakrájených na tenká kolečka
4 bobkové listy
10 kuliček pepře
olivový olej
Náplň
6 stroužků česneku, drcených
lístky ze 6 snítek bazalky, nasekané + pár lístků na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce sušených rajčat, naložených v oleji, nasekaných nadrobno
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
3 lžíce parmazánu, nastrouhaného najemno
4 lžíce olivového oleje

 1. Začnu náplní. V kamenné misce nebo v hmoždíři utřu česnek se solí, přidám bazalku a třu s česnekovou pastou, až je z toho kaše. Opepřím, přidám sušená rajčata, citronovou kůru, parmazán a důkladně promíchám. Postupně, po kapkách, přidávám olej, usilovně míchám, až je pasta hladká. Náplň jde udělat i v robotu nebo tyčovým mixérem, ale já si to radši užívám ručně.

2. Rozkrájím hermelíny podélně na poloviny. Polovinu každého potřu náplní, ozdobím 3 kolečky feferonky a pevně přiklopím.
Hermelíny navrstvím do sklenice. Začnu vrstvou cibule a pár kolečky feferonky, položím hermelín a znovu: cibule a feferonky, kterými také vrstvení ukončím. Po stranách přidám bobkové a bazalkové listy a kuličky pepře. Hermelíny do sklenice pořádně přitlačím a zaliju olivovým olejem. Uzavřu a nechám na chladném místě nejméně 3 dny zrát.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa