• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Paprikáš

Šťastný nový rok

Paprikáš

 6 porcí / Příprava 30 minut / Pečení 2–2½ HODINY

1 kg zadního hovězího
6–8 lžic hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
2 velké cibule, nakrájené nahrubo
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
350 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
2 červené papriky, nakrájené na kostičky
2 lžičky mleté pálivé papriky
3 lžičky drceného kmínu
2x 400g plechovka loupaných a krájených rajčat
600 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta a zakysaná smetana k podávání

 1. Troubu předehřeju na 180 °C. Maso nakrájím na kostky velikosti sousta a obalím je v ochucené mouce.
2. V hrnci rozpálím 2 lžíce oleje, vkládám do něj po částech kostky masa a nechám je zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndám, do hrnce naopak vsypu cibuli (je-li potřeba, přidám olivový olej) a opeču ji dozlatova. Přidám česnek, houby a papriky a opékám 5 minut do změknutí. Pak přisypu koření a opékám asi minutu, až se rozvoní. Do hrnce vrátím maso, přidám nakládaná rajčata a přiliju vývar.
3. Přiklopím a dám na 2–2½ hodiny do trouby, až maso změkne a omáčka krásně zhoustne. Dosolím podle chuti a těsně před servírováním posypu nasekanou petrželkou. Na stůl postavím v mističce zakysanou smetanu, aby si každý přidal do své porce, kolik chce. Paprikáš jíme s křupavou bagetou.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa