• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Parmazánové rizoto

V Itálii na lanýžích

Parmazánové rizoto

 4 porce / Příprava 5 minut / Vaření 25–30 minut

3 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
½ cibule, nakrájená nadrobno
420 g rýže arborio
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného + na posypání
1 lžíci másla
sůl
olej s bílými lanýži nebo olivový olej na ozdobu

 1. Vývar pomalu přivedu k varu, stáhnu plamen na minimum a nechám ho lehounce probublávat.
2. V litinovém kastrolu rozehřeju máslo a olivový olej a na středním plameni osmahnu cibuli doměkka – musím ji pořád míchat. Pak do kastrolu vsypu rýži a rychle a důkladně ji s cibulí promíchám.
3. K rýži přiliju jednu naběračku vařícího vývaru, neustále míchám a seškrabuju rýži ze dna a stěn, až absorbuje všechnu tekutinu. Přiliju další naběračku, stále míchám a seškrabuju a takhle pokračuju tak dlouho, až je rýže měkká, ale na skus stále pevná. Trvá to asi 25–30 minut. Tak 2 minuty předtím, než je rýže uvařená, přidám nastrouhaný parmazán a lžíci másla. Míchám, až se sýr roztaví. Ochutnám, pokud je potřeba, osolím a hned naberu na talíře, ozdobím lanýžovým nebo olivovým olejem a parmazánem.

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa