• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Pečené jehněčí

Hlavní jídlo Hovězí a jehněčí Velikonoce

Pečené jehněčí

  6 porcí / Příprava 20 minut / Marinování 20 minut / Pečení 4 hodiny

 

90 g tmavého cukru
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2kg jehněčí ramínko (plecko) s kostí
8 snítek rozmarýnu
2 hlavičky česneku
Na omáčku
1 lžíce hladké mouky
350 ml drůbežího vývaru
1 lžíce kaparů, nasekaných 

 1. Troubu předehřeju na 250 °C. Do velké mísy naliju vinný ocet, přidám polovinu cukru, olej, sůl a pepř a promíchám. Pak do mísy vložím jehněčí a nechám ho
20 minut marinovat. Do hlubšího pekáče rozložím část rozmarýnu, položím na něj maso, přeliju ho marinádou, posypu zbytkem cukru a rozmarýnu a okolo rozložím rozpůlené hlavičky česneku. Pekáč pečlivě zakryju alobalem a dám do trouby. Teplotu hned snížím na 170 °C a peču 3½ hodiny. Sundám alobal a dopékám ještě 30 minut, až se maso začne úplně rozpadat.
2. Upečené jehněčí vyndám na prkýnko, zakryju alobalem a nechám odpočívat. Pekáč postavím na plotnu, na mírný plamen, vyndám z něj rozmarýn a vymačkám stroužky z upečeného česneku. Vmíchám mouku, přiliju vývar a oškrábu ze dna
i stěn pekáče všechny připečené dobroty. Za stálého míchání přivedu omáčku k varu a vmíchám kapary. Jehněčí maso podávám nejradši s bramborovou kaší zalitou omáčkou.

 


 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa