• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Pohár Věra

Poháry Sladkosti Svačiny

Pohár Věra

 Na 5 pohárů po 200 ml / Příprava 30 minut

Na tvarohový krém
2 kostky tučného tvarohu
7 lžic moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
Na čokoládový krém
200 g kvalitní hořké čokolády
200 g zakysané smetany
Na ovocnou náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
100 g jahod, nakrájených na kousky
1 lžíce citronové šťávy
80 g krupicového cukru
Na ozdobu
1 balení světlých nebo dvoubarevných esíček

 1. V míse dohladka prošlehám tvaroh s cukrem. V další míse ušlehám smetanu do polotuha a postupně ji vmíchám do tvarohu. Nakonec přimíchám vanilková semínka.
2. Pak si připravím čokoládový krém. Ve vodní lázni – nad hrnec s mírně bublající vodou postavím žáruvzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny – rozpustím čokoládu, nechám ji lehce zchladnout a promíchám ji se zakysanou smetanou.
Nakonec si připravím ovoce. Do kastrolu dám rebarboru, jahody a naliju citronovou šťávu, promíchám, přiklopím a  pár minut vařím na mírném plameni za občasného míchání, až ovoce lehce změkne. Pak přidám cukr. Ovoce pořád míchám, dokud nezačne znovu vřít a pak ho vařím ještě 3 minuty, stáhnu z plotny a nechám vychladnout.
3. Esíčka dám do mikrotenového sáčku a párkrát přes ně lehce přejedu válečkem, abych je nahrubo nadrtila.
4. Připravím si poháry a vrstvím – na dno esíčka, pak tvarohový krém, ovoce, čokoládový krém, pak zase esíčka, tvarohový krém a nakonec ozdobím poháry ovocem a esíčky.


 

 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa