• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Rebarborové řezy

Koláče Sladké Sladkosti Snídaně

Rebarborové řezy

 Příprava 30 minut / Pečení 30–35 minut

150 g ovesných vloček
200 g tmavého cukru
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
170 g másla, změklého, nakrájeného na kousky + na vymazání
Na náplň
200 g rebarbory, nakrájené na 3cm kousky
250 g jahod, nakrájených na plátky
1 lžíce citronové šťávy
100 g krupicového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

 1. Začnu náplní. Do kastrolu dám rebarboru, jahody a citronovou šťávu, promíchám, zakryju poklicí a vařím na mírném plameni za občasného míchání pár minut,
až ovoce lehce změkne. Cukr promíchám s kukuřičným škrobem a přidám k ovoci. Ovoce pořád míchám, dokud se nezačne znovu vařit a pak asi za minutu zhoustne. Kastrol stáhnu z plotny.
2. Troubu předehřeju na 180 °C. Ve velké míse nejprve smíchám mouku, ovesné vločky, cukr, kypřicí prášek do pečiva a sůl. Pak přidám máslo a prsty propracovávám tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si dám stranou, zbytek natlačím prsty na dno vymazané pečicí formy o rozměrech 26 × 36 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřu náplň a posypu ji drobenkou, kterou jsem si nechala stranou, a peču 30–35 minut. Počkám, až vychladne, a celou dobu se těším na první kousek.


Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa