• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Sulc

Hnízdění

Sulc

 4–6 porcí / Příprava 30 minut / Vaření 2½–3 hodiny / Odležení: několik hodin

1 cibule, oloupaná, v celku
3 bobkové listy
10 kuliček černého pepře
8 kuliček nového koření
sůl
1 lžíce octa
čerstvá majoránka na ozdobu
nadrobno nakrájená cibule, ocet, čerstvě mletý pepř a chleba k podávání

  1. Vepřové nožičky a koleno důkladně omyju a očistím, dám je do hrnce, přidám cibuli, bobkové listy, pepř, nové koření a zaliju je 2 litry studené vody tak, aby bylo maso ponořené. Přivedu k varu.

2. Vařím hodinu, trošku osolím a vařím další hodinu, až je maso úplně měkké a odděluje se od kostí. Uvařené maso vyndám na prkénko, vývar přecedím přes jemné sítko do čistého hrnce.
3. Vývar vařím dál tak dlouho, až se jeho objem zmenší na 750 ml. Přidám lžíci octa, teprve teď pořádně dosolím (sůl by mohla vývar zakalit) a znovu ho přecedím přes jemné sítko, aby byl pěkně průzračný, až ztuhne.
4. Maso z nožiček a kolen oberu, odstraním kůži a šlachy. Maso nakrájím na kousky, promíchám ho s polovinou vývaru a malou naběračkou rozdělím do připravených formiček – můžou být paštikové, ale klidně použiju i formu na minibábovičky. Pak jejich obsah zaliju zbývajícím vývarem, zakryju potravinářskou fólií a dám do lednice ztuhnout.
Sulc podávám nakrájený na plátky s cibulí, octem, pepřem a ozdobený čerstvou majoránkou. Čerstvý chléb k tomu chutná výborně.
 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa