• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Tuňákové topinky

Pomazánky Slané Snídaně Svačiny

Tuňákové topinky

 2–4 porce / Příprava 30 minut

50 g majonézy
šťáva z ½ citronu
50 g krémového sýra
1 cibule, nasekaná nadrobno
1 lžíce kaparů
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce
rukola na ozdobu
4 plátky chleba
Na bylinkovou zálivku
½ lžíce nasekané bazalky
½ lžíce nasekaného koriandru
½ lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř

 1. V míse dobře promíchám tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, krémový sýr, cibuli a kapary, až vznikne hladká pomazánka. Osolím a opepřím.
2. Pak si udělám bylinkovou zálivku: bazalku, koriandr a petrželku promíchám
s olejem, balzamikovým octem, případně osolím a opepřím.
3. Do vroucí vody ponořím vejce a vařím je 8 minut. Pak je nechám chvíli zchladit
ve studené vodě a oloupu.
4. Plátky chleba opeču nasucho nad ohněm, namažu je tuňákovou pomazánkou, každý plátek ozdobím rukolou, půlkou vejce a lehce poliju bylinkovou zálivkou.

 

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa