• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Toskánská polévka z rajčat

Nejlepší pesto na světě

Toskánská polévka z rajčat

 6 porcí / Příprava 5 minut / Vaření 25 minut

60 ml olivového oleje + pár lžic na ozdobu
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
5 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
200 ml bílého vína
2x 400g konzerva loupaných soudkovitých rajčat
½ l hovězího vývaru nebo vody
sůl a čerstvě mletý pepř
2 velké hrsti světlého chleba bez kůrky, nejlépe den starého, natrhané na centimetrové kousky
1 velká hrst bazalkových lístků + na ozdobu
60 g sýra pecorino romano, nastrouhaného + na ozdobu
½ lžičky červeného vinného octa

 1. Ve velkém hrnci rozehřeju olivový olej a osmahnu na něm cibuli. Přidám česnek a opékám ještě minutu. Přiliju víno, nechám ho projít varem, aby se odpařil alkohol. Pak přidám rajčata, vývar nebo vodu, osolím a opepřím, vařečkou promačkám rajčata, přivedu k varu a na mírném ohni vařím 15 minut.
2. Hned potom přidám do hrnce chleba, pečlivě promíchám a pomalu vařím dalších 10 minut. Pak polévku stáhnu z plotny, vmíchám natrhané lístky bazalky a sýr pecorino romano, promíchám a nechám polévku hodinu odpočinout. Nakonec přidám vinný ocet, polévku prohřeju, ale dobrá je i o pokojové teplotě, rozdělím ji do talířů nebo misek, ozdobím ji lístky bazalky, pecorinem a pokapu olivovým olejem.

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa