• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Tres Leches

Dorty Sladkosti

Tres Leches

 Pro 9 osob / Příprava 20 minut / Odležení 30 minut / Pečení 35–45 minut

125 g hladké mouky
1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
¼ lžičky soli
150 g + 50 g krupicového cukru
5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
80 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 konzerva kondenzovaného mléka
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
50 ml smetany ke šlehání
1 lžíce rumu
Na ozdobu
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce moučkového cukru
opražené mandlové lupínky

 1.  Předehřeju troubu na 180 °C. Formu nebo zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm vymažu máslem a dno vyložím pečicím papírem. V míse smíchám mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse metlou nebo elektrickým šlehačem prošlehám 150 g cukru se žloutky, až směs zhoustne a získá světle žlutou barvu. Pak do ní ještě vmíchám mléko a vanilkový extrakt. Žloutkovou směs opatrně vmíchám do moučné směsi.

2. Ve velké míse ušlehám elektrickým šlehačem z bílků sníh. Postupně přidávám 50 g cukru a šlehám dál, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Gumovou stěrkou vmíchám do těsta po částech ušlehaný sníh. Těsto naliju do připravené formy a stejnoměrně ho rozetřu. Peču 35–45 minut, nebo až špejle zapíchnutá do středu dortu zůstane po vytažení čistá.
3. Upečený korpus překlopím do zapékací mísy nebo na tác s vyšším okrajem, sundám pečicí papír a nechám vychladnout.
4. Ve džbánku smíchám kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko, smetanu a rum. Vychladlý korpus propíchám několikrát vidličkou a rovnoměrně ho poliju mléčnou směsí. Snažím se, aby se mléčná směs dostala i k okrajům korpusu. Nechám 30 minut odležet.
5. Mezitím si ve velké míse ušlehám smetanu s cukrem na pevnou šlehačku. Nasáklý korpus buď nechám na tácu, nebo ho opatrně přendám na servírovací talíř, potřu ho šlehačkou a ozdobím opraženými mandlemi. Krájím ho na kostky a někdy k němu přidám nakrájené jahody.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa