• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Tvarohové taštičky s povidly

Hlavní jídlo Sladkosti

Tvarohové taštičky s povidly

 Pro 4 osoby / Příprava 25 minut / Vaření 5–7 minut

250 g hrubé mouky + mouka na vál
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
špetka soli + do vody na vaření
1 vejce
200 g plnotučného tvarohu (nejlépe v kostce)
50–100 g másla, změklého
100 g povidel
Na ozdobu
200 g perníku, nastrouhaného
moučkový cukr
rozpuštěné máslo

 1. Do mísy nasypu mouku, promíchám ji s kypřicím práškem a solí, přidám vejce, tvaroh a vše spojím do těsta. Do něj pak na pomoučněném válu zapracovávám
po částech máslo. Těsto bude krásně hladké a tvárné.

2. Do velkého hrnce dám vařit vodu a trochu ji osolím. Mezitím si udělám taštičky. Rozválím těsto asi na ½ cm silnou placku a rozkrájím ji na čtverečky. Na každý čtvereček dám lžičkou trochu povidel, přehnu ho tak, aby vznikl obdélníček. Okraje pečlivě zmáčknu prsty. Dávám pozor, aby povidla nikde nevytékala a při vaření se
k nim nedostala voda.
3. Naplněné taštičky naházím do vroucí vody a 5–7 minut vařím. Když vyplavou
na hladinu, jsou hotové. 4. Uvařené taštičky vyndám děrovanou naběračkou
a rozdělím je na talíře. Nakonec je posypu perníkem, pocukruju a přeliju máslem.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P.




Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa