• Přihlásit se
  • Košík (0)
  • Pokladna
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Utopenci

Šťastný nový rok

Utopenci

 Na 1 dvoulitrovou sklenici / Příprava 20 minut / Odležení 10 dnů

1 kg špekáčků s vysokým obsahem masa
sůl a pepř
5 cibulí, nakrájených na tenká kolečka
3 feferonky, nakrájené na tenké proužky + 2 v celku
Lák
750 ml octa
2 lžíce krupicového cukru
4 bobkové listy
10 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1 lžička hořčičných semínek

 1. Nejdřív si připravím lák. Do kastrolu naliju ocet, přidám cukr a všechno koření a na mírném plameni zahřívám, až skoro k bodu varu a míchám, aby se cukr rozpustil. Sundám z plotny a nechám vychladnout.
2. Špekáčky oloupu a každý podélně nakrojím tak, aby na jedné straně držel při sobě. Na vnitřní, rozevřené straně je osolím, opepřím, proložím plátky cibule a pár proužky feferonek. Špekáčky sklapnu do původního tvaru, propíchám je vidličkou, aby dobře nasály lák, a případně spojím párátkem, aby držely pohromadě.
3. A teď je pěkně utopím. Na dno sklenice rozložím cibuli, pár proužků feferonek nebo jednu v celku a pak špekáčky. Další vrstva je stejná: cibule, feferonky a špekáčky. Poslední vrstva je cibulová. Pěkně je ve sklenici přimáčknu a zaliju lákem, aby byly všechny utopené. A teď už musím 10 dní vydržet.

 Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.



Také v Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Pokračovat ve čtení

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Pokračovat ve čtení

Salát s pečenou řepou
Bez masa Hlavní jídlo Saláty
Salát s pečenou řepou

Smícháním pečené červené řepy s mozzarellou získám novou, jednotnou, úžasnou a nepopsatelnou chuť.

Pokračovat ve čtení

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Využívá Shopify.

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa