6 porcí / Příprava 30 minut / Uležení 3 dny / Dušení 2–3 hodiny
7 kuliček jalovce 7 hřebíčků 10 kuliček černého pepře 2 lžičky mořské soli 1½ kg vepřové plece zbavené tuku, nakrájené na větší kostky olivový olej 3 cibule, nakrájené nadrobno 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky 1 malá sušená chilli paprička, rozdrcená sůl a čerstvě mletý pepř 1–2 láhve těžkého červeného vína 230 g rajčatového protlaku 2 bobkové listy 2 lžičky červeného vinného octa 2 stroužky česneku, rozdrcené 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků, nasekaných najemno |
1. V hmoždíři roztluču jalovec, hřebíček a pepř na hrubý prášek, přidám sůl a vše dobře promíchám. Směs koření nasypu do mísy a každou kostku masa v ní důkladně obalím. Pak maso rozložím do mělké mísy a pečlivě ji zakryju alobalem nebo potravinářskou fólií. Maso nechám uležet v lednici 3 dny, každý den každý kousek masa obrátím. |