4–6 porcí / Příprava 25 minut / Smažení 15 minut
450 g mletého libového vepřového masa 300 g mletého tučného vepřového masa 150 g mletého hovězího ořechu 1½ housky, nakrájené na kostičky 100 ml mléka na namočení housky ½ cibule, nadrobno nakrájená 1 velké vejce 1 stroužek česneku, prolisovaný 1 lžička drceného kmínu 1 lžíce soli čerstvě mletý pepř rostlinný olej na smažení |
1. Do mísy dám všechno maso a přidám nejdřív housky, které jsem předtím namočila do vlažného mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření. Znovu důkladně promíchám. 2. Jakmile směs drží hladce pohromadě, vyndám ji z mísy a ještě chvíli zpracovávám na vále. Namočím si ruce a tvaruju hezké karbanátky.
3. V pánvi rozpálím olej a vkládám do něj karbanátky tak, aby měly dost prostoru a opékaly se i z boku. Osmažím je z obou stran a hotové je pokládám na plochou mísu, vyloženou papírovými ubrousky – odsají přebytečný tuk.
Někdy si je dáme s bramborovou kaší, ale většinou jen tak s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. |