Na 4 porce / Příprava 20 minut / Vaření 30 minut / Smažení 10 minut
4 hrsti čerstvých nebo 3 hrsti sušených hub 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky sůl a mletý pepř ½ lžičky kmínu 2 kuličky nového koření 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 100 ml smetany ke šlehání 150 ml zakysané smetany čerstvý kopr, nasekaný ocet na dochucení + 1 lžíce na vaření zastřených vajec 4 křepelčí vajíčka Na svítek 20 g másla + na smažení špetka soli 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť 1 lžíce mléka 35 g krupičky |
1. Čerstvé houby očistím a nakrájím na plátky, malé houbičky nechám v celku nebo je jen rozpůlím. Dám je do polévkového hrnce, přidám brambory a zaliju litrem vody. Osolím, opepřím, přidám kmín, nové koření, bobkový list, promíchám a přivedu |