Na 6 porcí / Příprava 30 minut / Pečení 2,5–3 hodiny
3 lžíce hladké mouky sůl a čerstvě mletý pepř 3x 400g hovězí líčka, očištěná, omytá a osušená 2 karotky, očištěné a nadrobno nakrájené 1 stonek řapíkatého celeru, očištěný a nadrobno nakrájený 3 šalotky, nadrobno nakrájené 3 stroužky česneku, nadrcené 70 g rajčatového protlaku 10 větviček tymiánu 2 bobkové listy 2 lžíce tmavého cukru 500 ml suchého červeného vína 750 ml hovězího vývaru 1 lžíce kuliček růžového pepře Na bramborovou kaši 1 kg moučných brambor typu C, oloupaných a nakrájených na stejné ostičky 120 g másla, nakrájeného na kostky 180 ml smetany na šlehání 180 ml plnotučného mléka sůl |
1. Troubu předehřeju na 180 °C. V těžkém litinovém kastrolu pomalu rozehřeju na středním plameni dvě lžíce olivového oleje. |