6 porcí / Příprava 30 minut / Pečení 2–2½ HODINY
1 kg zadního hovězího 6–8 lžic hladké mouky, hodně osolené a opepřené olivový olej 2 velké cibule, nakrájené nahrubo 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky 350 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených 2 červené papriky, nakrájené na kostičky 2 lžičky mleté pálivé papriky 3 lžičky drceného kmínu 2x 400g plechovka loupaných a krájených rajčat 600 ml hovězího vývaru 1 malý svazek hladkolisté petrželky bageta a zakysaná smetana k podávání |
1. Troubu předehřeju na 180 °C. Maso nakrájím na kostky velikosti sousta a obalím je v ochucené mouce. |
Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.