• Log in
  • Cart (0)
  • Checkout
  • Úvod
  • E-shop

    VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
  • Úvod
  • E-shop
  • VYŠÍVANÝ PORCELÁN  

    Hrníčky
    Talíře
    Mísy
    Cukřenky
    Sady
    Ostatní

    ZLATO A PLATINA  

    Zlato a platina
    Sady Zlato a platina

    DÁRKY  

    Dárkové balení
    Dárkové poukázky
    Brože

    KUCHAŘKY

  • Kuchařky
  • Deník
  • Recepty
  • O mně
  • Kontakt
Recepty

Pečené koleno

Hlavní jídlo Vepřové

Pečené koleno

 4 porce / Příprava 20 minut / Pečení 2 hodiny

sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na plátky
2 mrkve, nakrájené na kostky
1 petržel, nakrájená na kostky
½ menšího celeru, nakrájená na kostky
1 palice česneku + 4 stroužky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
400g konzerva krájených rajčat
lístky z několika snítek tymiánu + několik snítek na ozdobu

 1. Troubu předehřeju na 160 °C. Kolena dobře omyju, osuším, nařežu kůži cik cak
a osolím.
2. V litinovém kastrolu rozehřeju máslo a olej a opékám na něm cibuli s kořenovou zeleninou do zlatohněda. Přidám plátky česneku a ještě minutu opékám. Pak přiliju rajčata, přihodím lístky tymiánu, osolím, opepřím, promíchám a vložím kolena. Palici česneku rozkrojím napůl a řezem nahoru položím vedle kolen. Na maso položím snítky tymiánu.
3. Odkrytý pekáč s koleny dám do trouby a peču asi 2 hodiny doměkka
a dozlatova. Během pečení otáčím, pokud je třeba, podlévám vodou a přelévám vypečenou šťávou. Pečená kolena vyndám, do omáčky vymačkám upečené stroužky česneku, zeleninu a česnek rozmačkám vařečkou, promíchám a podávám ji k pečenému masu.

Tenhle recept, a mnoho dalších, najdete v mé kuchařce Deník Dity P. 2.




Also in Recepty

Pistáciové sušenky
Šťastný nový rok
Pistáciové sušenky

Sedm gramů – tolik váží jedna sušenka – a přitom je to tuna slasti, radosti, pochutnání. A takového sladkého tepla.

Continue Reading

Utopenci
Šťastný nový rok
Utopenci

Jsou to ostří kluci. Jako fotbalisti. Ten ničím neředěný lák z nich udělá FC Barcelonu.

Continue Reading

Krůtí stehna se šalotkami
Drůbeží Hlavní jídlo
Krůtí stehna se šalotkami

Když upeču tuhle krůtu rozžehne se španělské slunce, rozezní oceán a všichni začneme blahem téct.

Continue Reading

Přihlaste se, ráda vám budu posílat novinky.

Přihlaste se a získejte nejnovější informace o prodeji, nových verzích a další…


  • Zásady ochrany soukromí
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 DitaP.cz. Powered by Shopify

Apple Pay Google Pay Maestro Mastercard Shop Pay Visa